Amoremi tutvus- ja suhteblogi

Naine mehega

Kui tahad teist võimalust, siis teeni see välja!

Mõtisklus ...

Ma olen teisi võimalusi kinkinud varem liiga lahkelt. Enam mitte. Kui suhe mõjus esimesel korral meile mürgiselt, siis uuesti ma seda valusat viga ei tee. Kui sa tõesti tahad teist võimalust, siis pead selle välja teenima!

Sa pead mulle tõestama, et sa tõesti kahetsed tehtut ja öeldut. Sa ei saa mu ellu tagasi marssida ja heas usus eeldada, et kõik on automaatselt endine. Sa pead tõesti vaeva nägema, et muutuda.

Lubadustest ei piisa. Kui sõnad ja teod ei kattu, siis ma sinu kõrvale püsima ei jää, et uuesti samamoodi haiget saada nagu varem. Sa oled õnnega koos, kui ma andeks annan. Ja kui ma seda teen, siis ära pane mind seda kahetsema. Näita mulle, et tegin õige otsuse, sest ma olen valmis minema jalutama kohe, kui tunnen vastupidist.

Ma ei kavatse enam vabandada selle eest, et ootan partnerilt sama palju kui vastu annan. Ja selle ootuse eest ka mitte, et minu tutvusringkonda kuuluvad inimesed mind austusega kohtleksid.

Sel pole tähtsust, kui pikk on meie senine lugu ja mida me oleme koos läbi elanud, sest ma ei võlgne sulle midagi. Ei oma aega, tähelepanu ega kindlasti mitte andestust. Kohtled mind halvasti – ma lahkun. See on minu valik, et kas andestan või mitte, kas sul on mu maailmas veel kohta või mitte.

Mul on kõrged ootused, aga need pole ebarealistlikud. Ma mõistan, et iga inimene teeb vigu. Mina olen neid samuti omajagu teinud, ja teen ka tulevikus. See ongi põhjus, miks olen nõus sulle andestama, kui sa usutavalt näitad, et kahetsed varem juhtunut.

Aga sa ei saa eeladada, et sa võid mul taas peal trampida, ilma et ma midagi ette võtaksin. Kuulata sinu olematu väärtusega vabandusi ja õigustusi ning uskuda neid. Ma andestan, kui kuulen südamest tulevat vabandust.

Kui sa tahad teist võimalust, siis tunnista oma süüd. Mina pole süüdi vigades, mida sina teinud oled. Ka maailm ei ole. Võta oma tegude eest vastutust. Näita oma küpsemat poolt.

Mulle küll ei meeldi kellegi ees ust lõplikult kinni lüüa, aga vahel on seda lihtsalt vaja. Ma ei saa inimestel lasta oma lahkust kurjasti kasutada, või andestada kellelegi, kes pole ilmselgelt oma veast õppinud.

Hoiatan ette: teist võimalust tasub alati kaaluda, aga kolmandat enam mitte kunagi!