Amoremi tutvus- ja suhteblogi

Naine mehe käte vahel

Sa olid nii kergeim kui ka raskeim valik, mida olen teinud

Mõtisklus ...

Sa olid ühtaegu nii kergeim kui ka raskeim valik, mida olen pika aja jooksul tegema pidanud.

Raske, sest ei uskunud armastusse. Olin kaua kokku puutunud ainult selle varjupoolega – kõige negatiivsega, mida lähisuhe kaasa tuua võib. Olin harjunud, et suhtes ei saa ka lihtsaimat, mida küsin – hoolimine – ja jään tühjade kätega.

Olin harjunud hülgamisega ja tundega, et suhetest saadud haavad pitsitavad südame nii kinni, et ma ei suuda isegi lihtsatest asjadest rõõmu tunda, õnnelik-olemisest rääkimata. Sina tulid mu ellu ajal, mil ma ei uskunud, et võiksin veel kunagi kellegi poolt tahetud olla.

Kerge valik olid sa aga seetõttu, et kuigi sa ei teinud suuri sõnu ega avanud oma südant mulle suure paugu ja kära saatel (pigem olid esialgu samuti endassetõmbunud!), oli kohe märgatav, et sinu sees peituvad suur süda ja tõelised tunded. Mida nägin, tundsin ja see pani seda kohe juurde tahtma.

Sa olid hell viisil, mida ma polnud ammu kogenud. Sa tahtsid mind puudutada – aga mitte ainult keha ja seda, mis on pealispinnal. Sa tahtsid kogeda ka minu valu, raskusi… sa tahtsid mu südant, olgu see pealegi ammu puruks.

Sa tahtsid mind kogu täiega, ka pagasit, mille kohta eelnevalt hoiatasin. Sa aitasid mul end koguda ja raskustest üle saada pühendumisega, mida ma poleks teiselt inimeselt osanud oodata. Sa näitasid mulle uut viisi, kuidas elada ja lähedane olla, ning andsid rahu ja ruumi, mida vajasin, et end uuesti leida.

Lühidalt, sa panid mind mõistma, et ka mul on siin maailmas oluline koht.

Ma võin oma uut teekonda tõsiselt võtta, sest tean, et aitad mul püsti tõusta, kui kukkuma juhtun. Armastus võib olla sõltuvus, aga sinu puhul võib armastus olla hoopis motiveeriv – õpetab nägema tulevikku, mida varem kujutleda ei osanudki. Tundma rahu, mida nüüd tunnen, teades, et olen sinu käte vahel turvalises kohas. Sa ütled, et ei jätaks mind kunagi, ja ma usun sind – sinusse ja meisse.

Mida rohkem olen kujunemas inimeseks, kelleks alati tahtsin saada, seda rohkem tunnen ka tänu sinu vastu. Ma tänan iga päev universumit, et minu teele jõudsid ja senise pimeduse hellalt, kuid kindlalt minema pühkisid.

Sa olid nii kergeim kui ka raskeim valik, mida olen teinud… ja õige valik sellest peale, kui selle ära teha julgesin! Oled küsinud, miks valisin sind. Nüüd siis tead.